Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Tue Apr 24, 2007 7:30 pm

Nyumangga'aken dhumateng sedaya para kadang sutrisna basa Jawa ingkang ngersakaken sinau basa Jawa, monggo sesarengan kalian kula, ngudi kawruh bab basa lan sastra Jawa, sok sinten ingkang sagah minangka guruning kasusastran Jawi, monggo kula aturi rawuh mriki, paring penggulawenthah dhumateng kita sedaya.

Pungkasing atur, menawi wonten klenta klentunipun atur kula, nyuwun agunging samodra pangaksami.

Nuwun..... maafkan aku ya


Terakhir diubah oleh tanggal Sat Apr 28, 2007 12:41 am, total 1 kali diubah

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  NEO on Wed Apr 25, 2007 8:37 pm

Wong Edan wrote:Nyumanggaaken dhumateng sedaya para kadang sutrisna basa Jawa ingkang ngersakaken sinau basa Jawa, monggo sesarengan kalian kula, ngudi kawruh bab nasa lan sastra Jawa, sok sinten ingkang sagah minangka guruning kasusastran Jawi, monggo kula aturi rawuh mriki, paring penggulawenthah dhumateng kita sedaya.

Pungkasing atur, meanwi wonten klenta klentunipun atus kula, nyuwun agunging samodra pangaksami.

Nuwun..... maafkan aku ya
wah sae sanget meniko seep

_________________

NEO
.
.

Male
Jumlah posting : 576
Age : 35
Lokasi : Di Depan Layar Monitor Kompi Gw
Status : ......?????
Hobby : Sport
Registration date : 23.04.07

Statistik
Point:
30/100  (30/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user http://caffe-pojok.forumsline.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Ibu__Per! on Mon May 21, 2007 9:54 am

Meng oleh usul rak?
AKu suwe2 moco nang capo dadi loro mripat kik.... soale bacground ireng tulisane warnane peteng dadi susah sing arep moco... mbok diperbaharui.....
Ati wes peteng delok capo peteng sisan walah...malah tambah mumet dadine.... No

Ibu__Per!
Capo mania
Capo mania

Female
Jumlah posting : 37
Lokasi : Bandoenk...............
Hobby : Nyemplung kolam
Registration date : 25.04.07

Statistik
Point:
0/0  (0/0)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Mon May 21, 2007 6:13 pm

Ibu__Per! wrote:Meng oleh usul rak?
AKu suwe2 moco nang capo dadi loro mripat kik.... soale bacground ireng tulisane warnane peteng dadi susah sing arep moco... mbok diperbaharui.....
Ati wes peteng delok capo peteng sisan walah...malah tambah mumet dadine.... No
Dhiajeng..., bener iki, wong karepe mlebu mrene iki arep madhangake mripat lan pikir, kok malah diwenehi sing sarwo peteng........, digawe warna sing cerah lembut ngono, rak kepenak neng mripat.....

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  NEO on Mon May 21, 2007 8:36 pm

Ibu__Per! wrote:Meng oleh usul rak?
AKu suwe2 moco nang capo dadi loro mripat kik.... soale bacground ireng tulisane warnane peteng dadi susah sing arep moco... mbok diperbaharui.....
Ati wes peteng delok capo peteng sisan walah...malah tambah mumet dadine.... No
sek..sek.. dhiajeng...
mengko tak usulke karo DP soal'e sek nduwe kuoso ngrubah BG si DP... seep

_________________

NEO
.
.

Male
Jumlah posting : 576
Age : 35
Lokasi : Di Depan Layar Monitor Kompi Gw
Status : ......?????
Hobby : Sport
Registration date : 23.04.07

Statistik
Point:
30/100  (30/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user http://caffe-pojok.forumsline.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Ibu__Per! on Tue May 22, 2007 10:22 am

NEO wrote:
Ibu__Per! wrote:Meng oleh usul rak?
AKu suwe2 moco nang capo dadi loro mripat kik.... soale bacground ireng tulisane warnane peteng dadi susah sing arep moco... mbok diperbaharui.....
Ati wes peteng delok capo peteng sisan walah...malah tambah mumet dadine.... No
sek..sek.. dhiajeng...
mengko tak usulke karo DP soal'e sek nduwe kuoso ngrubah BG si DP... seep

Yo wes...nak iso dicepetke yo.....ben aku iso mbungahke ati nang capo iki..... kiss bye

Ibu__Per!
Capo mania
Capo mania

Female
Jumlah posting : 37
Lokasi : Bandoenk...............
Hobby : Nyemplung kolam
Registration date : 25.04.07

Statistik
Point:
0/0  (0/0)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  MyLo_TaSyA on Tue May 22, 2007 10:39 pm

kulo badhe sinau kromo inggil.. saged mboten ngajari tasya ? confused

MyLo_TaSyA
Senior member
Senior member

Jumlah posting : 343
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
0/0  (0/0)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Wed May 23, 2007 4:21 pm

MyLo_TaSyA wrote:kulo badhe sinau kromo inggil.. saged mboten ngajari tasya ? confused

Monggo, menapa ingang nandalem kersakaken, ni mas....?

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  MyLo_TaSyA on Wed May 23, 2007 7:05 pm

kulo wadon pak dhe.. lol!

MyLo_TaSyA
Senior member
Senior member

Jumlah posting : 343
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
0/0  (0/0)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  NEO on Wed May 23, 2007 7:12 pm

MyLo_TaSyA wrote:kulo wadon pak dhe.. lol!
ni mas sami mawon kaliyan dhiajeng
sebutan kangge piyantun estri sya seep

_________________

NEO
.
.

Male
Jumlah posting : 576
Age : 35
Lokasi : Di Depan Layar Monitor Kompi Gw
Status : ......?????
Hobby : Sport
Registration date : 23.04.07

Statistik
Point:
30/100  (30/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user http://caffe-pojok.forumsline.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  MyLo_TaSyA on Wed May 23, 2007 7:17 pm

ow.. kulo kiro niki mas...
ngapunten nggih....

MyLo_TaSyA
Senior member
Senior member

Jumlah posting : 343
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
0/0  (0/0)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Thu May 24, 2007 11:48 am

MyLo_TaSyA wrote:ow.. kulo kiro niki mas...
ngapunten nggih....
He..he..he..tiyang Kaliurang kok mboten ngertos sebatan Nimas. Nimas menika cekakan saking Nini Mas, menika kagem pawestri ingkang taksih legan dereng kagungan garwa, menawi kagem pawestri ingkang sampun kagungan kakung utawi garwa sebatanipun menika Nyi Mas. Ngoten lho Nimas Mod_Tasya...... maafkan aku ya

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  maston on Fri Jul 20, 2007 10:09 am

Assalamu'alaikum wr wb
Kulonuwun kulo bade nderek sinau basa jawi
sinaunipun jam pinten gurune ayu mboten
bayaranipun sesasi pinten nopo gratis
panggonanipun wonten pundi , maturnuwun

maston
Legendaris
Legendaris

Jumlah posting : 1174
Registration date : 05.06.07

Statistik
Point:
15/100  (15/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
10/1000  (10/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Fri Aug 31, 2007 8:04 pm

maston wrote:Assalamu'alaikum wr wb
Kulonuwun kulo bade nderek sinau basa jawi
sinaunipun jam pinten gurune ayu mboten
bayaranipun sesasi pinten nopo gratis
panggonanipun wonten pundi , maturnuwun

Tak takoni..tak takoni
sampean namine sinten
tak takoni-tak takoni
keng rayi namine sinten.....

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  angelebag on Fri Aug 31, 2007 9:26 pm

rencang rencang punika ngagem basa inggil, ngoko utawi dialek daerah?

_________________
Inallaha Wamala Ikatahu Yusholuna ala Nabi Ya Ayuhalladina Amanu Sholu Alaihi Mutaslima

angelebag
.
.

Male
Jumlah posting : 378
Lokasi : ALLAH INSIDE
Status : SINGLE
Hobby : PLAYING FOOTBALL
Registration date : 05.05.07

Statistik
Point:
0/0  (0/0)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  maston on Sat Sep 01, 2007 2:51 pm

kulo mlebet mriki sa'jatosipun inggih bade sinau boso jawi ingkang sae,..... kulo dados wurung mboten sios sinau ... kulo mundur mawon jalaran gurunipun wongEdan , manke kulo keduman edan, maturnuwun kulo bade kondur mawon wonten dusun piyambak

maston
Legendaris
Legendaris

Jumlah posting : 1174
Registration date : 05.06.07

Statistik
Point:
15/100  (15/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
10/1000  (10/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Fri Nov 09, 2007 6:40 pm

maston wrote:kulo mlebet mriki sa'jatosipun inggih bade sinau boso
jawi ingkang sae,..... kulo dados wurung mboten sios sinau ... kulo
mundur mawon jalaran gurunipun wongEdan , manke kulo keduman edan,
maturnuwun kulo bade kondur mawon wonten dusun piyambak



Menika aran ndhugal kewarisan, senajan asring nilar subasita,

tansah murang tata, nanging sak wanci-wanci saged mbabar menapa ingkang

dados wewadinipun tiyang gesang, sauger sami kersa ngrantos sakwetawis

wekdal, ngantos ing titi wancinipun edanipun sapun

badhar.........
cool

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Sat Nov 24, 2007 11:19 am

Weleh-weleeeehhh...., ora ana
sing ndaftar sinau...., wong karang basa jawa iku saiki wis dianggep
ora penting, ora kena di andelna kanggo golek pangan, seje karo basa
Inggris utawa basa Mandarin kena kanggo modhal gawe ngupaya
upa......weleh-weleeeeeehhhhhh.

Kamangka saiki basa jawa wis wiwit ngetrend kanggo musik campur sari,
malah laris manis sing seneng produser lan penyanyinye, lha wong cilik
kaya aku iki ora kuwawa tuku kaset asline, ya aluwung tuku sing
bajakan, murah kena kanggo nglelipur ati......
oyi

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  NEO on Sat Nov 24, 2007 10:39 pm

walah lha kok kathonipun tread meniko tambah dinten malah tambah sepi kemawon nggih den mas gemblung.... scratch scratch scratch scratch
nopo niki salah saktunggalipun tondo2 menawi boso jawi meniko badhe lengser keprabon nggih.... ngomel ngomel ngomel
tiyang jawi pun mboten purun lan remen sinau bosonipun piyambak
nangis nangis nangis nangis nangis nangis nangis nangis nangis

_________________

NEO
.
.

Male
Jumlah posting : 576
Age : 35
Lokasi : Di Depan Layar Monitor Kompi Gw
Status : ......?????
Hobby : Sport
Registration date : 23.04.07

Statistik
Point:
30/100  (30/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user http://caffe-pojok.forumsline.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Mon Nov 26, 2007 10:05 am

NEO wrote:walah lha kok kathonipun tread meniko tambah dinten malah tambah sepi kemawon nggih den mas gemblung.... scratch scratch scratch scratch
nopo niki salah saktunggalipun tondo2 menawi boso jawi meniko badhe lengser keprabon nggih.... ngomel ngomel ngomel
tiyang jawi pun mboten purun lan remen sinau bosonipun piyambak
nangis nangis nangis nangis nangis nangis nangis nangis nangis

Lha nggih niku, menawi dede awakipun
piyambak ingkang minangka tiang jawi ingkang nguri-uri, sinten maleh
ingkang dipun arepaken kersa nguri-uri basanipun para leluhur
manika.....hew nok non.......
( hayah, niru logate patih Udawa )

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  maston on Mon Nov 26, 2007 2:32 pm

kulo nuwun pak guru
niki pelaran boso jowo kulo angsal piji tgo mangke nggih mboten lulus nggih pak guru
pak guru nulisipun ngangge kapur mawon ampun ngangge spidol biru dados sekeco diwoco
pakguru sameniko kulo saweg loro kanker obate nopo ngggih

maston
Legendaris
Legendaris

Jumlah posting : 1174
Registration date : 05.06.07

Statistik
Point:
15/100  (15/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
10/1000  (10/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Wong Edan on Mon Nov 26, 2007 2:59 pm

maston wrote:kulo nuwun pak guru
niki pelaran boso jowo kulo angsal piji tgo mangke nggih mboten lulus nggih pak guru
pak guru nulisipun ngangge kapur mawon ampun ngangge spidol biru dados sekeco diwoco
pakguru sameniko kulo saweg loro kanker obate nopo ngggih

Weleh-weleeeeehhhhhhh..................., jamane jaman edan......,
gurune edan muride melu edan pisan. Murid kok ngatur guru......cool

Nun inggih, Mas Ton....,menika sampun ngginakaken kapur ingkang werni
pethak, saged kapirsanan menapa mboten saking nggenipun panjenengan
lenggah menika.
Monggo dipun waspadakaken kanthi permati....., menawi sampun saged
kapirsanan, salajengipun badhe ngginakaken werni menika
kemawon,mliginipun wonten ing papan pasinaon mriki....,
monggo.....

Wong Edan
.
.

Male
Jumlah posting : 133
Lokasi : Sak Karepku
Status : Gak Jelas
Hobby : Ngakak
Registration date : 24.04.07

Statistik
Point:
7/100  (7/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
5/1000  (5/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  maston on Wed Nov 28, 2007 6:13 am

maturnuwun nggih pak guru
wau ndalu kulo leklekan nanging wiwit jam 02 langkung
mboten saged ol kagungan kulo error alias gemblung utowo edan
insyaalloh mangke ndalu kulo bade leklekan malih dumugi ngebyar
lah ulangan semester kaping pinten pak guru

maston
Legendaris
Legendaris

Jumlah posting : 1174
Registration date : 05.06.07

Statistik
Point:
15/100  (15/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
10/1000  (10/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  bluebarry on Fri Dec 14, 2007 5:51 pm

inggih. sami kalian kulo. minggu niki kulo wonten ujian dateng kampus.
do'a aken kulo nggih..!!???

bluebarry
Senior member
Senior member

Male
Jumlah posting : 214
Age : 29
Lokasi : somewhere
Status : complicated
Hobby : still searching
Registration date : 12.12.07

Statistik
Point:
6/100  (6/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
0/0  (0/0)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  maston on Sat Dec 15, 2007 6:48 am

bluebarry wrote:inggih. sami kalian kulo. minggu niki kulo wonten ujian dateng kampus.
do'a aken kulo nggih..!!???

nggih kulo donga'aken supados gampil nggarap soalipun
ampun kesupen nggih nyuwun donga'aken ugi kalih bapak ibu

maston
Legendaris
Legendaris

Jumlah posting : 1174
Registration date : 05.06.07

Statistik
Point:
15/100  (15/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
10/1000  (10/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ingkang Badhe Sinau Basa Jawa

Post  Sponsored content Today at 7:32 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik